Валерія Гонтарева підтвердила свою відставку, але в НБУ заяви ще не бачили

11:24, 06.04.2017
Валерія Гонтарева підтвердила свою відставку, але в НБУ заяви ще не бачили

Валерія Гонтарева порозмовляла із журналістами активістами "Азову", які розмалювали паркан її будинку (Азов/Вконтакті)

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева зранку 6 березня повідомила журналістам та активістам "Національного корпусу "Азов", що планує залишити посаду, але в НБУ заяви від керівниці відомства ще не бачили.

Валерія Гонтарева сказала активістам "Національного корпусу "Азов", що їде писати заяву про відставку, коли вони приїхали з пікетом до її будинку.

"Це питання до Ради та Президента України. Я не знаю. Я пишу заяву про відставку, а не призначаю нікого", - сказала Гонтарева, відповідаючи на запитання щодо того, коли ця відставка буде.

Те, що Гонтарева планує свою відставку, повідомили активісти "Національного корпусу "Азов".

"Щойно до активісток Національного Корпусу вийшла... Гонтарева, та без жодних слів вибачень, не даючи нашим дівчатам пояснень щодо своїх антиукраїнських дій, заявила що їде писати заяву про відставку!", - повідомили вони на сторінці в соцмережі ВКонтакті.

У Нацбанку стверджують, заяву про відставку Гонтарева поки не писала, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зранку 6 квітня більше десятка активістів провели акцію протесту під стінами будинку Валерії Гонтаревой під Києвом, вимагаючи припинення закриття російських банків в Україні і відставки голови НБУ.



Протестуючі намалювали свиню-скарбничку і розмалювали написами огорожу навколо будинку глави НБУ.



Учасники акції спробували заблокувати машину голови Нацбанку, Гонтаревій довелося вийти з машини, пройтися пішки і пересісти в іншу машину.

Вона назвала дії протестуючих, серед яких в основному були дівчата, провокацією.

Нагадаємо, що 1 квітня народний депутат Ірина Луценко повідомила, що Валерія Гонтарева планує піти у відставку, але Нацбанк тоді спростував цю інформацію.