Комісія з енергетики призупиняє дію абонплати за газ для населення

11:19, 04.04.2017
Комісія з енергетики призупиняє дію абонплати за газ для населення

Національна комісія, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) обіцяє призупинити дію свого рішення про введення абонплати за газ. Про це повідомляє прес-служба комісії.
 
"Рішення Регулятора по запровадженню тарифів на транспортування та розподіл природного газу буде призупинено з метою забезпечення непідвищення загального рахунку для населення", - кажуть там.
 
Розгляд відповідного питання винесений на засідання комісії, що відбудеться 10 квітня.
 
Комісія обіцяє доопрацювати своє рішення та провести додаткові консультації з Кабінетом міністрів щодо збільшення субсидій на послуги з транспортування та розподілу газу.
 
Також регулятор планує надати населенню з найменшим споживанням додатковий період для адаптації та "перенести запровадження окремої плати для цієї категорії споживачів до прийняття рішення по зниженню тарифів на теплову енергію".
 
У НКРЕКП нагадали, що введення абонплати було зроблено з урахуванням досвіду країн ЄС та погоджено з органами виконавчої влади.
 
Як повідомлялося, Нацкомісія з державного регулювання у сферах енергетики і компослуг затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.