У Тернополі спаплюжили свастикою пам’ятник жертвам Голокосту

15:01, 24.03.2017
У Тернополі спаплюжили свастикою пам’ятник жертвам Голокосту

Свастика на пам'ятнику жертвам Голокосту поблизу Тернополя.

Вандали розмалювали нацистською символікою - свастикою і характерними  «блискавками» СС пам’ятник жертвам Голокосту, що поблизу села Петрикове на околиці Тернополя.

 

Про це повідомив місцевий краєзнавець Тарас Циклиняк на своїй сторінці у Facebook.

 

«Сьогодні, 24 березня, на околиці Тернополя осквернили пам’ятник жертвам Голокосту», – йдеться у повідомленні.

 

Краєзнавець також опублікував фото, на якому видно, що пам’ятник замалювали свастикою.

 

Голова Українського єврейського комітету Едуард Долинський додає, що вандали залишили малюнки червоною фарбою поверх написів, у яких ідеться про злочини нацистів.

 

«На пам’ятнику на трьох мовах написано про те, що монумент встановлений на згадку про святих мучеників-євреїв, знищених нацистами і там похованих. В Тернополі і області нацистами і українською допоміжною поліцією під час погромів і екзекуцій було вбито понад 100 тис. євреїв», – написав пан Долинський у Facebook.

 

Зазначимо, що пам’ятний знак розташований у Петрикові Тернопільського району. Адже саме на Петриківських полях в часи Другої світової війни відбувалися масові розстріли євреїв.

 

На місці, де загинули тисячі євреїв, у 1990-х роках встановили меморіальний знак.

 

Пізніше Меморіальна секція Львівського товариства єврейської культури імені Шолом-Алейхема розпочала підготовку цієї території до спорудження пам’ятного комплексу.

 

Ініціативу наразі призупинено, хоча свого часу представники товариства неодноразово зверталися до місцевої влади із проханням узгодити межі братньої могили.