Виступи Юлії Самойлової заборонено транслювати в Україні

20:12, 23.03.2017
Виступи Юлії Самойлової заборонено транслювати в Україні

Юлія Самойлова є персоною нон-грата ще й на українському телебаченні.

Трансляція виступу російської співачки Юлії Самойлової українськими телеканалами під час Євробачення-2017 є неможливою, оскільки порушує закони України.

 

Про це написав віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко у своєму Twitter в четвер.

 

"Трансляція виступу Самойлової українськими телеканалами - це таке ж порушення українських законів, як і її в'їзд до України. Європейська мовна спілка мала б зважити на це", - зазначив пан Кириленко.

 

За словами віце-прем’єра, гастролі та телепередачі за участю персон нон-грата в Україні заборонені.

 

"Рішення - у зміні учасника від Росії. А позиція Європейської мовної спілки політизує конкурс", - зазначив пан Кириленко.

 

Так віце-прем'єр відреагував на заяву спілки, у якій організатори Євробачення запропонували російському Першому каналу зробити пряме включення у другому півфіналі конкурсу з Росії, щоб Юлія Самойлова все-таки могла виступити за допомогою супутникового зв’язку.

 

При цьому, Європейська мовна спілка визнала, що подібного прецеденту виступу онлайн не знала 60-річна історія пісенного конкурсу «Євробачення».

 

Напередодні СБУ заборонила Самойловій на три роки в'їжджати на територію України за незаконне відвідування тимчасово окупованої території Криму в червні 2015 році.

 

У Кремлі заявили, що не змінюватимуть російського учасника Євробачення-2017 у Києві, якщо Самойлову не пустять в Україну через її відвідини окупованого Криму.

 

Мало цього, Росія навіть відмовилася транслювати Євробачення через заборону їхній конкурсантці на в’їзд в Україну.