Посольство України відповіло на закиди Лукашенка про "табори бойовиків"

10:50, 22.03.2017
Посольство України відповіло на закиди Лукашенка про "табори бойовиків"

Посольство України в Білорусі поширило заяву з приводу висловлювань президента Білорусі Олександра Лукашенка про "табори бойовиків" в Україні, в яких начебто готують потенційних учасників масових заворушень у Білорусі. Також у заяві згадуються слова, що звучали в передачі "Дзвінок другу" на державному телеканалі "Білорусь-1".
 
"Посольство України в Білорусі з жалем відзначає, що останнім часом для білоруського інформаційного простору актуальними стали питання інформаційної гігієни: звинувачення громадян України у можливій причетності до екстремістської діяльності, принизливі визначення на адресу героїв Небесної сотні і захисників Революції гідності", – ідеться в заяві посольства.
 
"Такі інформаційні пасажі ображають честь і гідність українських громадян, не сприяють підтриманню авторитету Білорусі як миролюбного майданчика для розвитку конструктивного діалогу, націленого на підтримку добросусідських відносин з Україною", – наголошують у посольстві України в Білорусі.
 
Нагадаємо, Лукашенко 21 березня заявив про затримання в країні "кількох десятків бойовиків, які готували провокації зі зброєю". За словами Лукашенка, їхні тренувальні табори були в районі Бобруйська і Осиповичів.
 
«Решта таборів – в Україні, по-моєму, в Литві або в Польщі, не буду стверджувати, але десь там. Гроші йшли через Польщу і Литву до нас. Ми буквально в ці години затримали пару десятків бойовиків, які готували провокацію зі зброєю», – сказав Олександр Лукашенко 21 березня у Могилеві.
 
Заяви про нібито причетність України до "масових заворушень" у Білорусі звучать не вперше прозвучали напередодні президентських виборів 2015 році , тоді казали про нібито затриманих "200 українців з битами і однією гранатою", також "український слід" знаходили в акціях протесту.