Роман Цимбалюк: У російських поліцейських алергія на прапор України

08:50, 22.03.2017
Роман Цимбалюк: У російських поліцейських алергія на прапор України

(Фото: Roman Tsymbaliuk Facebook)

Кореспондент Роман Цимбалюк пояснив своє вчорашнє затримання у Москві несприйняттям поліцейськими українського правора, адже документи перевірили саме після того, як побачили прапор. Проце Цимбалюк заявив в інтервю "Радіо Свобода".

Його, оператора "1+1" Микиту Бородіна, а також аспіранта МДУ Захара Сарапулова, протримали напередодні в одному з поліцейських відділків Москви три години. Під час інтервю аспірант показував саме той український прапор, який він18 березня вивісив над корпусом університету, коли минуло три роки анексії Росією Криму.

"Вони нас затримали після того, як Захар Сарапулов, якого ми записували, продемонстрував власне український прапор. Тоді підійшов наряд поліції й нам сказали, що ми, начебто, щось вигукуємо, на нас нібито жаліються, що ми висуваємо якісь гасла, проводимо несанкціонований мітинг. Потім приїхав оперуповноважений, як він себе представив, і нас забрали до відділку", - розповів Цимбалюк.

На думку Цимбалюка, поліцейські відчувають певний острах перд українским прапором.

"Я представив свої документи і оператор Микита. А Захара вони по-моєму навіть упізнали після того, як лупцювали його ще 18 березня. Я так розумію, що у поліцейських якісь острахи і алергія на український прапор – мабуть, це було пов’язано з цим. Чи їм хотілося перестрахуватися. Ця реакція була абсолютно неадекватною", - заявив Цимбалюк.