Дружині Романа Сущенка не дозволили обійняти його на зустрічі у російському СІЗО

19:11, 21.03.2017
Дружині Романа Сущенка не дозволили обійняти його на зустрічі у російському СІЗО

Анжела Сущенко та адвокати її чоловіка змогли домогтися побачення для подружжя (Mark Feygin)

Дружина Романа Сущенка 20 березня відвідала його у російській в'язниці, говорити дозволили лише через скло та у присутності наглядача, повідомляє "Укрінформ".

"Ми зайшли у приміщення, призначене для зустрічей. Там є столи для спілкування без перегородок. Але мене відвели у спеціальний відсік, де є скляна перегородка, дві лавки і дві трубки з різних сторін. Я зайшла, ми привіталися, притиснувши долонями до скла з двох сторін", - розповіла Анжела Сущенко.

Вона повідомила, що з адвокатом затримакий журналіст зазвичай спілкується за столом без скла, але дружині з чоловіком дозволили говорити лише за допомогою спеціальних телефонних слухавок.

За словами Анжели Сущенко, за Романом в окремому відсіку сиділа людина, яка дуже уважно стежила за її жестикуляцією і мімікою.

"І я коли починала жестикулювати, емоційно "говорити руками" він напружувався. Я намагалася не звертати уваги на присутність цієї людини, дивитися тільки на Романа. Але не реагувати було складно", - сказала вона.

Перед зустріччю з Романом Анжелу провели через металошукач, обшукали і перевірили, чи немає чого зайвого в одязі. Телефон і годинник було заборонено проносити, і вона залишила їх в спеціальній комірці.

Відповідаючи на запитання про те, чи відчувала вона якесь особливе ставлення до себе при проходженні кордону, Анжела Сущенко зізналася, що в московському аеропорту довелося трохи похвилюватися.

"У Мінську все було абсолютно спокійно. Але вже у Москві на останньому контролі в Домодєдово трохи похвилювалася. Там стояли хлопець і дівчина у формі прикордонника. І у них були чотири аркуші формату А4. Громадяни з російськими паспортами проходили окремо і спокійно. А тих, у кого український паспорт, звіряли з якимись наявними списками", - розповіла жінка.

Наглядачі не дозволили передати Роману Сущенку малюнки його сина.