Турчинов вимагає санкцій до двох десятків європейських політиків, що їздили до Криму

07:49, 20.03.2017
Турчинов вимагає санкцій до двох десятків європейських політиків, що їздили до Криму

Олександр Турчинов доручив розібратися з візитами політичних найманців до Криму (112.ua)

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов вимагає запровадити персональні санкції до близько 20 європейських політиків, що відвідали окупований Крим.

"СБУ має підготувати і подати на розгляд РНБО України перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського Союзу, СНД і Латинської Америки, які, за повідомленнями російських ЗМІ, прибули з триденним візитом до анексованого Криму", - сказав він.

За словами Турчинова, у разі підтвердження цієї інформації на засіданні РНБО України розглядатиметься питання щодо запровадження проти них санкцій.

"Окрім того, перевірці підлягає також інформація щодо участі у цій пропагандистській акції українських громадян, і у разі підтвердження їх перебування у Криму, мають бути відкриті кримінальні провадження відповідно до чинного законодавства", - підсумував Турчинов.

За повідомленнями російських ЗМІ, близько 20 осіб, серед яких депутати Європарламенту, а також політики з країн Європейського союзу, СНД і Латинської Америки прибули з триденним візитом в анексований Крим.

"Парламентарії прибули за пошуком правди, щоб подивитися, як живе Крим на третю річницю возз'єднання з Росією. Їх приїзд в черговий раз підтверджує, що західні політтехнологи перестаралися з демонізацією Росії", - сказав заступник голови комітету Держдуми РФ у справах національностей Руслан Бальбек.

Депутат додав, що делегація також представлена "розсудливими українськими політиками", які "не перебувають під впливом націоналістичного чаду".

"Це перший візит представників української політики", — підкреслив він.

Сайт "Новини Криму" додає, що у делегацію входять депутати Народної скупщини (парламенту) Сербії від Сербської радикальної партії Миловат Боіч та Дубравко Боіч, член президії Сербської радикальної партії Олександр Шешель, сербський письменник і політолог, професор Лазня-Лукского університету Срджа Тріфкович, а також член палати депутатів парламенту Чеської Республіки Ярослав Голік.

Також у складі делегації присутні депутати Європарламенту та національних парламентів ряду інших європейських держав (у тому числі Німеччини, Великої Британії, країн Балтії), а також політики з Бразилії, Киргизії та України, відзначають російські пропагандисти.