Кличко обіцяє відновити пам’ятник Олені Телізі за кілька годин

14:30, 18.03.2017
Кличко обіцяє відновити пам’ятник Олені Телізі за кілька годин

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що пам'ятник Олені Телізі у Бабиному Яру, який вандали облили червоною фарбою цієї ночі, буде відновлено вже за кілька годин.

 

Про це написав віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко на своїй сторінці у Facebook  у суботу.

 

«Говорив тільки що з Віталієм Кличком. Отримав чітке запевнення, що пам'ятник в найближчі години буде повністю відновлено. Дякую за оперативну реакцію!», - написав пан Розенко.

 

На думку урядовця, цей акт вандалізму підтверджує, що Україна на правильному шляху, коли відмовляється від радянських пам'ятників та встановлює пам’ятники українським патріотам, тим самим відкриваючи справжню історію України.

 

«Ох і муляє ж очі пам'ятник Олені Телізі кгбістсько-фсбешній наволочі. Пам'ятник, що руйнує радянсько-більшовицькі міфи про роль ОУН у Другій світовій війні. Пам'ятник, що нагадує всім нам про те, що у Бабиному яру знищені і десятки кращих представників українського підпілля», - зазначає Павло Розенко.

 

«І хай наші вороги казяться і захлинаються слиною. Нас не спинити», - констатує урядовець.

 

Він також звернувся до Нацполіції із закликом знайти вандалів та посилити охорону об'єктів національно-культурної спадщини.

 

Водночас, столична поліція повідомляє, що розшукує осіб, які облили фарбою пам'ятник Олені Телізі. За даними правоохоронців, наругу було скоєно близько 22:00 у п’ятницю.

 

"Коли на місце події прибула слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції і обстежила територію, біля пам’ятника виявили 5-літрове пластикове відро, пакет та будівельну рукавицю із залишками червоної фарби", - йдеться в повідомленні.

 

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, зазначили в поліції.

 

Нагадаємо, голова ОУН Богдан Червак наголосив раніше, що Олена Теліга навіть мертвою не дає спокою ворогам і пообіцяв, що вандалів обов'язково буде покарано.