До повернення Криму санкції США діятимуть проти Росії

09:55, 17.03.2017
До повернення Криму санкції США діятимуть проти Росії

Марк Тонер повідомив про термін дії санкцій проти Росії (Радіо Свобода)

Введені Сполученими Штатами Америки санкції проти Росії за анексію Криму діятимуть, доки півострів не повернеться під контроль України, заявили у Державному департаменті США.

Виконуючий обов’язки речника Держдепу Марка Тонера з нагоди третьої річниці незаконного референдуму у Криму зробив заяву щодо термінів дії санкцій від США.

"Крим це частина України. США черговий раз засуджують російську окупацію Криму і закликають негайно її припинити. Наші санкції, пов'язані з Кримом, залишаться в дії до тих пір, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", - йдеться в повідомленні.

Тонер наголосив, що США не визнають ані російський "референдум", який пройшов 16 березня 2014 року, ані анексію Криму, ані порушення міжнародного права.

"Росія провела нелегітимний референдум, в ході якого жителі Криму змушені були голосувати, в той час як іноземні збройні сили окупували їхні землі", - йдеться в заяві.

За його словами, правозахисні організації зафіксували з моменту референдуму випадки насильницьких зникнень, убивств, тортур і госпіталізацій у психіатричні установи. Також представник Держдепу нагадав про переслідування українських та кримськотатарських активістів.