Сергія Жадана не пропускали для виступу перед військовими на Донбасі

18:04, 13.03.2017
Сергія Жадана не пропускали для виступу перед військовими на Донбасі

Сергій Жадан постійно відвідує зону АТо з концертами та волонтерськими проектами (Сергій Жадан)

Письменнику, поету та музиканту Сергію Жадану не дозволили безперешкодно проїхати до військових на Донбасі, яких він хотів підтримати концертом.

"Стоїмо на блокпосту в Слов'янську з групою музикантів. Маємо сьогодні два виступи перед військовими. Не пропускають. Посилаються на якийсь новий наказ", - повідомив Сергій Жадан.

Він впевнений, що така ситуація виникла через блокаду торгівлі з окупантами, яку організували активісти наприкінці грудня 2016 року.

"Питання до представників влади та силових структур: з ким ви тепер боретесь? З волонтерами? Сподіваюсь, що концерти все таки відіграємо", - зазначив він.

Представник Національної поліції Донеччини Наталія Шиман запевняє, що обмеження для волонтерів, що відправляються до зони АТО, тимчасові.

На думку правоохоронців, обмеження для осіб, що направляються в зону АТО, покликані збільшити безпеку в зоні АТО. Вони закликають з розумінням поставитися до обмежень.

Скандал, що виник після того, як Жадана не пропускали на блокпості у Слов'янську, Наталія Шиман назвала посиленою перевіркою.

"Так, після необхідної процедури Сергій Жадан, з групою музикантів та волонтерів, які мали виступити перед військовими, був пропущений", - запевняє вона.