Відомий сепаратист Володимир Макович помер у Донецьку

08:01, 13.03.2017
Відомий сепаратист Володимир Макович помер у Донецьку

Володимир Макович був затятим сепаратистом.

Один із засновників терористичної ДНР, так званий перший самопроголошений «спікер парламенту» Володимир Макович помер у Донецьку в неділю. Попередня причина смерті сепаратиста - ракова пухлина головного мозку.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ й інформаційні ресурси сепаратистів Донецька.

 

При цьому, агенція «Інтерфакс-Росія» повідомляє іншу причину семрті Маковича – серцевий напад.

 

Тоді як заявив російському виданню «Life» представник угруповання ДНР Денис Пушилін, у Маковича була ракова пухлина головного мозку, його готували до серйозної операції.

 

За даними сепаратистів, пухлина головного мозку була виявлена у Маковича нібито ще до початку подій на Донбасі. Але він помер незадовго до проведення операції. Як пишуть інформресурси сепаратистів: «відбувався розгляд доцільності проведення операції, було занадто багато ризиків».

 

Макович відомий тим, що у квітні 2014 року зачитував так звану декларацію «про незалежність ДНР» в приміщенні Донецької облради.

 

«Пишуть, що Макович у Донецьку помер. Хто не знає, це той самий чоловік, який 7 квітня 2014 року зачитував народу "декларацію про державну незалежність ДНР», - написав у соцмережах  колишній самопроголошений «міністр МЗС ДНР» Борис Борисов.

 

Утім, Макович запам’ятався ще й тим, що у травні 2014 року зачитував звернення до олігарха Ріната Ахметова - після того, як Ахметов описав чотири сценарії розвитку Донбасу і назвав ДНР пройдисвітами, які взяли регіон в заручники.

 

Деякий час Макович очолював так звану «Верховну Раду ДНР».

 

Нагадаємо, від квітня 2014 року на частині Донбасі триває збройний конфлікт. Україна та Захід звинувачують Росію в підтримці бойовиків на Донбасі зброєю та особовим складом. Москва заперечує таку підтримку угруповань «ДНР» та «ЛНР» і визнає лише наявність серед бойовиків російських «добровольців».

 

До цього часу сепаратисти контролюють низку населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ.

 

За даними ООН, від квітня 2014 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули майже 10 тисяч людей.