Сашко Лірник образився на Степана Коваля за Шевченківську премію

11:10, 10.03.2017
Сашко Лірник образився на Степана Коваля за Шевченківську премію

Український митець та казкар Сашко Лірник вважає, що Степан Коваль незаслужено обійшов увагою його роботу над проектом-лауреатом Шевченківської премії (Сашко Лірник)

Український митець Сашко Лірник образився на Степана Коваля, який отримав Шевченківську премію, за те, що режисер не подякував йому за участь у проекті "Моя країна - Україна".

"Ти придумуєш ідею разом з товаришем. Потім розробляєш її, змінюєш концепцію. Потім пишеш сценарії. По твоїм сценаріям знімають мультсеріал. Ти озвучуєш цей серіал", - розповів про свою участь у проекті Сашко Лірник.

Він вважає несправедливим те, що Степан Коваль після отримання премії, не подякував колективу, який працював над проектом.

"Відкину звинувачення в особистих претензіях - я подзвонив іншим "учасникам цього дійства"- їх теж не привітали. Класика. Сам ..., без ансамбля", - написав Лірник.

"Моя країна - Україна" - це 26 серій анімаційних фільмів, зроблених молодими творцями, вони розповідають ту чи іншу казку, історію, легенду, пов’язану з певним місцем на карті України.

Сашко Лірник запевняє, що ідея самого серіалу належить йому. За його словами, Степан Коваль хотів зняти продовження російської "Гори самоцвєтов", а Лірник запропонував саме історії і легенди, і розробив концепцію.

Казкар Лірник стверджує, що він брав безпосередню участь у створенні 11 епізодів: "Знайомство", "В подорож", "Кривий Ріг", "Львів", "Шешори", "Легедзино","Вилкове", "Луганський степ", "Умань", а "Тернопіль" та"Одеса" розроблялися спільно з Степаном Ковалем.

У той же час в інтерв'ю у 2014 році Коваль називає меншу кількість мультфільмів.

"Наш популярний казкар Сашко Лірник (ім’ям якого, з його згоди, й назвали головного героя) дуже допоміг нам — написав нам 8 сюжетів, але далі ми складали історії самотужки або замовляли іншим сценаристам", - розповідав тоді режисер. Він вказував, що брав безпосередню участь у 5-6 фільмах, наприклад"Чаша Ярослава", "Чорнозем".