Сбєрбанк Росії обслуговує клієнтів з «паспортами» так званих ДНР і ЛНР

15:28, 07.03.2017
Сбєрбанк Росії обслуговує клієнтів з «паспортами» так званих ДНР і ЛНР

Сбєрбанк Росії визнав папірці сепаратистів документами.

Сбєрбанк Росії почав обслуговувати громадян України, які надають для підтвердження особи "паспорти" сампопроголошених ДНР і ЛНР.

 

Про це російським ЗМІ повідомила прес-служба Сбєрбанку у вівторок.

 

За словами банкірів, вони діють у відповідності до указу президента Росії Володимира Путіна про визнання "паспортів" ДНР і ЛНР.

 

У банку зазначають, що після підписання указу Путіним банку був потрібен час для того, щоб підготуватися для обслуговування таких "громадян".

 

"З моменту підписання указу президента Росії про визнання «паспортів» ДНР і ЛНР, Сбєрбанку потрібен був час для організації прийому в якості документа, що посвідчує особу, нових видів паспортів. На сьогоднішній день Сбєрбанк готовий до обслуговування осіб, які звернулися із паспортами ДНР і ЛНР, у всіх філіях банку", - повідомили у Сбєрбанку.

 

Зауважимо, що раніше Сбєрбанк Росії відмовлявся обслуговувати громадян з так званими "паспортами" ЛНР і ДНР, не вважаючи їх офіційними документами.

 

Нагадаємо, що Путін обгрунтував підписання вищезгаданого указу в середині лютого «керуючись нормами міжнародного гуманітарного права». При цьому, в указі відзначалося, що власники таких «паспортів» є громадянами України.

 

Російські ЗМІ пишуть, що наразі невідомо, як саме у Сбєрбанку будуть підтверджувати достовірність цих «документів», адже їх неможливо перевірити за жодною міграційною базою.