Росія готується до нової гонки озброєнь із США

17:39, 24.02.2017

Офіційна Москва бажає якнайшвидше обговорити з Вашингтоном подальшу долю договору СНО-3. При  цьому, керівництво Росії готуються до нової гонки озброєнь.

 

Про це повідомив голова комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Костянтин Косачов на своїй сторінці у Facebook  у п’ятницю.

 

На його думку, заява президента США Дональда Трампа про плани нарощувати ядерний потенціал і знову вийти на лідируючі позиції у найближчі роки є «загрозою повернення до гірших часів 50-60-х років».

 

У свою чергу, колишній начальник Генштабу Збройних сил Росії генерал армії Юрій Балуєвський заявив, що Росія вживе у відповідь заходи, якщо США вдадуться до нарощування ядерних сил.

 

Про це він повідомив у коментарі "Інтерфакс-Агентство Військових новин" у п’ятницю.

 

"Ми будемо шукати асиметричну відповідь, в тому числі - й за ядерними силами", - сказав Балуєвський.

 

За словами Балуєвського, військовий бюджет США і так перевищує витрати на оборону Росії. Однак генерал Балуєвський переконаний, що «Росія буде мати стільки ядерної зброї, скільки необхідно для гарантованого стримування».

 

Так він прокоментував заяву президента США Дональда Трампа про те, що його не влаштовує СНО-3 (договір між Росією і США про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь).

 

Президент США назвав даний договір одностороннім, порівнявши його з угодою щодо іранської ядерної програми.

 

Пан Трамп також заявив, що розміщення Росією крилатих ракет наземного базування є порушенням угоди про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, яку США та Росія уклали ще у 1987 році.