Олексій Гончаренко розповів про свою роль «наживки» для викрадачів

19:02, 23.02.2017
Олексій Гончаренко розповів про свою роль «наживки» для викрадачів

Народний депутат Олексій Гончаренко стверджує, що правоохоронці заздалегідь попередили його про те, що сепаратистська група готується його викрасти.

 

Саме тому він виступив у ролі «наживки» для спецоперації правоохоронців по затриманню злочинців.

 

Про це він повідомив у чисельних коментарях українським ЗМІ одразу після затримання трьох підозрюваних у четвер.

 

"Це була спецоперація силових структур щодо затримання групи, що планувала ряд злочинів, зокрема, нанесення тяжких злочинів мені. Я виступав в ролі "наживки", сьогодні був апогей спецоперації, яка тривала декілька місяців. Це було приурочено до 23 лютого, до чергової сакральної дати для проросійських сил", - зазначив пан Гончаренко.

 

Депутат уточнив, що одним із замовників його викрадення був представник "Опозиційного блоку" – депутат Лиманської райради Олександр Кушнарьов, «чий син був одним з бойовиків Антимайдану в 2014 році і загинув на Куликовому полі під час подій 2 травня в Одесі».

 

За його словами, «особисто Кушнарьов мав мотив помсти».

 

Народний депутат розповів деталі спецоперації: "У ніч на 23 лютого я виїхав до Одеси, щоб виконати свою роль в цій спецоперації. Після цього я з'явився в деяких місцях, які відстежували злочинці. Було проведено інсценування викрадення, замовники виїхали на місце викрадення, щоб здійснити свій план, але там їх чекали співробітники СБУ і прокуратури. Усе це задокументовано, була проведена серйозна операція. У них вилучена кислота, засоби для тортур тощо".

 

На своїй сторінці у Facebook  Олексій Гончаренко запевнив, що з ним усе добре, він продовжує перебувати в Одесі. Політик також подякував усім, хто переймався його долею, а також правоохоронцям за своє врятоване життя.

 

Як повідомляла «УМ», в четвер окремі депутати Ради повідомили про викрадення Гончаренка під час поїздки на термінову зустріч до Одеси.

 

Насправді ж викраденню і запланованому катуванню депутата запобігли правоохоронці.

 

За даними слідства, троє зловмисників планували осліпити заступника голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Гончаренка за допомогою кислоти і поламати коліна молотком.

 

Олексій Гончаренко неодноразово ставав фігурантом сканділів. Свою активну політичну діяльність розпочав у Партії Регіонів, яку покинув лише після загибелі протестувальників на Майдані у Києві.

 

Згодом почав позиціонувати себе, як палкого патріота і пройшов до Ради від Блоку Петра Порошенка.