З «Десни» відселили контрактників через відео з іржавими умивальниками і лайном

16:59, 23.02.2017
З «Десни» відселили контрактників через відео з іржавими умивальниками і лайном

Комісія має перевірити в яких казармах робився ремонт, а у яких ні.

Міністр оборони Степан Полторак направив комісію для перевірки побутових умов контрактників у 169-му навчальному центрі «Десна» на Чернігівщині. Сталося це після появи скандального відео, на якому військові обурюються іржавими умивальниками, унітазами з лайном і щілинами в палець у віконних рамах.

 

Перш за все, члени комісії відселили контрактників з жахливих казарм, а автора відео – Антона Кузьменка перевели до іншої військової частини.  

 

Про це повідомив начальник регіонального медіа-центру Міноборони в місті Чернігові Вадим Мисник у четвер.

 

"На даний час військовослужбовці з тієї казарми відселені, і там проводиться більш інтенсивне усунення недоліків. Автор відео переведений в іншу військову частину задля недопущення якихось інцидентів", - сказав пан Мисник.

 

За його словами, для вивчення проблемних питань у "Десні" міністр оборони Степан Полторак направив комісію.

 

«Її завданням було - вивчити, в якій послідовності і якими темпами в казармах центру проводяться ремонти і встановити винних у порушеннях. Комісія працювала в "Десні" учора, а її висновки незабаром з'являться на офіційному сайті Міноборони», - запевняє Вадим Мисник.

 

Зауважимо, що розміщене 21 лютого на каналі YouTube  скандальне відео  наразі вже видалене.

 

Як повідомляла «УМ», на відео військовослужбовці-контрактники продемонстрували жахливі побутові умови свого проживання у "Десні": іржаві, ще радянські умивальники та душові піддони, забиті лайном унітази, нестачу найпростіших меблів, великі щілини у старих вікнах тощо. Крім того, військові поскаржились на відсутність медичної допомоги, необхідного одягу і якісного навчання.

 

Коментуючи стан своєї казарми, автор відео Антон Кузьменко і військові з його підрозділу порівнювали її умови з колонією суворого режиму і запевняли, що «умови в корівнику кращі».

 

Скандальне відео було відзняте в 5-й казармі 2-го батальйону 6-ї зенітної батареї військової частини 0946 навчального центру "Десна".

 

 «Бруд, антисанітарія. Це не людські умови. Багато хто боїться, бо їх залякують доганами. І не випускають за територію. На плацу обкладають матом. Це колонія суворого режиму», - констатують автори відео.

 

Зауважимо, що під час візитів до навчального центру "Десна" керівників держави, у тому числі й першої леді Марини Порошенко, їм демонструють зовсім інші умови служби й казарми зі «свіжим» ремонтом і новенькими меблями. Вочевидь, в "Десні" є такі собі "потьомкінські" казарми.