Ультрас Райо Вальєкано планують повернутися до бойовиків на Донбасі (відео)

19:59, 22.02.2017
Ультрас Райо Вальєкано планують повернутися до бойовиків на Донбасі (відео)

Мадридські ультрас планують повоювати на Донбасі

Серхіо Басерра, ультрас клубу Райо Вальєкано, планує повернутися на Донбас, де воював на боці терористів у 2014-2015 роках.

Про це він заявив у спілкуванні із журналістом "Донбас.Реалії, повідомляє "Радіо Свобода".

На запитання, чи планує Серхіо Басерра повертатися на Донбас, він відповів, що планує це зробити.

"Так. Але зараз війна зупинилася через Мінськ. Не знаю, наскільки корисний я там буду", - написав іспанець.

Він зазначив, що у різний час в угрупованнях бойовиків воювало багато іспанських ультрас. Не менше 10 осіб - у батальйоні терористів "Привид".

На Донбасі Бесерра провів чотири місяці. Воював в батальйоні «Восток», потім – в «Привиді» Мозгового. Є відео, де зафіксовано, як іспанець з вигуками «Но пасаран!» фотографується з тепер уже покійним бойовиком.



В СБУ запевняють, що стежать за пересуваннями іноземців, які відправляються воювати на схід України.

"В службі безпеки є детальна розкадровка по кожному з таких суб'єктів. Ми постійно спілкуємося з представниками спецслужб практично більшості держав. І ми звичайно ж обмінюємося інформацією", – каже радник голови СБУ Юрій Тандіт.

На початку лютого фани збірної України та харківського "Металіста" заявили, що ультрас Райо Вальєкано воювали на стороні ДНР на сході України.

"У нас є достовірна інформація про те, що близько десятка представників ультрас Вальєкано воювали за терористів на сході України. Вони благополучно повернулися в Іспанію, були затримані поліцією і оштрафовані на якісь смішні суми за недоведеністю", - йшлося в заяві фанатів.

Розслідування журналістів щодо причетності ультрас Райо Вальєкано до терористів на Донбасі розпочалося після того, як вони звинуватили Романа Зозулю у нацизмі.