Курсант Андрій Сороченко врятував дитину в розбитому авто

09:37, 22.02.2017
Курсант Андрій Сороченко врятував дитину в розбитому авто

Андрій Сороченко не вважає свій вчинок подвигом.

Курсант 4 курсу Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Андрій Сороченко нагороджений  нагрудним знаком Державної служби з надзвичайних ситуацій «За відвагу в надзвичайній ситуації» за порятунок дитини.

 

«Андрій повертався з канікул на навчання і  став свідком дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася у Полтавській області. Масштабне ДТП за участю рейсової маршрутки, яка протаранила «ВАЗ 2110», забрало життя двох людей – пасажирів легковика», – повідомили «УМ» у прес-службі інституту, де навчається Андрій Сороченко.

 

За словами самого Андрія, у тій ситуації  він діяв так, як його вчили в інституті: швидко оцінив ситуацію і помітив, що акумулятор «Лади» відкинуло вбік, отже не відбудеться  займання.  Коли ж побачив, що в салоні  авто є загиблі, а у живого водія – значні ушкодження, і витягти його самостійно не в змозі, став розмовляти із ним, щоб хоч трохи знизити його біль.

 

«У жінки, яка знаходилася на задньому сидінні і не виявляла ознак життя, в руках була затиснута дитина. Вона мовчала, але був присутній м’язовий тонус, значить – жива. Попросив допомоги у інших чоловіків, які підбігли, і, просунувши руку під голову,  витяг дитину», – пригадує подробиці порятунку Андрій.

 

Додамо, що юнак свої дії вважає звичайним людським обов’язком допомоги іншим, виконанням Присяги. Андрій був нагороджений за це відзнакою.

 

«Вчинок нашого вихованця, його сміливі та рішучі дії під час надання допомоги людям ще раз підкреслюють, що Черкаський інститут пожежної безпеки готує справжніх фахівців рятувальної справи!», – зазначає очільник інституту Олександр Тищенко.