Надія Савченко хоче відмовитись від статусу недоторканої особи

10:53, 21.02.2017
Надія Савченко хоче відмовитись від статусу недоторканої особи

Савченко просить Верховну Раду обмежити її в правах (Надія Савченко)

Надія Савченко повідомила, що бажає відмовитися від депутатської недоторканості. Фото з відповідним документом, у якому вона просить парламент про зняття недоторканності, Савченко розмістила у Facebook 21 лютого.

"Третя рiчниця Майдану. Настав час полiтикам виконувати свої обiцянки без третього Майдану! Виконання першої обiцянки: я вiдмовляюся вiд депутатської недоторканностi. Закликаю всiх народних депутатiв України, президента‎ України та українських суддiв зробити те саме", – прокоментувала вона.

Надія Савченко попросила розглянути її заяву на засіданні профільного комітету та винести її прохання на прийняття верховною Радою.

"Вважаю, що народні депутати повинні користуватися рівними правами з народом України", - написала Савченко у заяві до першого заступника регламентного комітету.

Фактично, голосування щодо позбавлення Савченко депутатської недоторканості за її власною ініціативою, може іти в розріз із положеннями ст. 80 Конституції України та офіційного тлумачення цих положень Конституційним судом.

В офіційному тлумаченні суду зазначено, що обмеження повноважень народного депутата України можуть встановлюватись виключно Конституцією і законами України.