В Авдіївці відновили електропостачання

12:47, 20.02.2017
В Авдіївці відновили електропостачання

Електрики повернули світло в квартири і будинки мешканців Авдіївки.

Електромонтажники відновили пошкоджену опору та ліквідували розрив лінії електропередач на тимчасово непідконтрольній території поблизу міста Авдіївка станом на понеділок.

 

Про це повідомив речник Президента України Святослав Цеголко у соцмережах.

 

"Лінії електропередач до Авдіївки полагоджено. Про це Президентові щойно доповів віце-прем'єр Геннадій Зубко", - йдеться в повідомленні пана Цеголка.

 

 У свою чергу, голова Донецької  військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський зазначив на своїй сторінці у Facebook, що невдовзі може бути відновлена подача світла на Авдіївку.

 

"Електромонтажники відновили пошкоджену опору та полагодили розрив лінії електропередач на тимчасово непідконтрольній території біля Авдіївки. Зараз йде технологічна перевірка на підстанціях. Якщо усе буде добре - через годину буде відновлено подачу електроенергії на Авдіївку", - написав пан Жебрівський.

 

 

Тоді як Державна служба з надзвичайних ситуацій України повідомляє, що в Авдіївці  повністю відновлено електропостачання.

 

"Станом на 11:30 20 лютого електропостачання міста Авдіївка Донецької області повністю відновлено", - йдеться у повідомленні рятувальників.

 

Згідно з інформацією Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, оприлюдненій на сторінці відомства у Facebook, "станом на 9.00 в Авдіївці теплопостачання здійснюється в штатному режимі, вода подається з резервуару по графіку".

 

Нагадаємо, 18 лютого внаслідок ворожих обстрілів міста було пошкоджено  високовольтну лінію електропередач 110 кВ "Макіївська 1 - АКХЗ № 2", після чого майже 22 тисячі мешканців Авдіївки знову лишилися без світла.

 

Також було знеструмлено Авдіївський коксохімічний завод та Донецьку фільтрувальну  станцію.