Київ з'єднають річковими транспортом

14:51, 14.02.2017
Київ з'єднають річковими транспортом

Річковий транспорт успішно функціонує у багатьох європейських країнах (Сергій Майзель)

Правий та лівий береги Києва столична влада планує навесні з'єднати річковим транспортом. Про це повідомив у Фейсбуці директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

"На даний час Департамент транспортної інфраструктури КМДА займається розробкою нових маршрутів. Розглядається можливість задіяти як теплоходи, так і швидкісні судна", - написав він.

Сергій Майзель додав, що проект буде реалізовано відразу після сходження криги та початку судноплавства по Дніпру. Він також вказав основні вартіанти швартування річкового транспорту.

"Варіанти маршрутів – від Річкового вокзалу з причалу № 10 до стоянки маломірного флоту "Riviera Riverside" та в напрямку Русанівської протоки, з одночасним влаштуванням навпроти Міжнародного виставкого центру тимчасового причалу з облаштуванням благоустрою території", - написав чиновник.

Вартість квитка та інтервал руху плавзасобів залежатиме від типу чуден, які будуть використовуватись на маршруті.

Впровадження такого типу транспорту, що з'єднає правобережний Київ із східною частиною міста, планують запустити до "Євробачення-2017", адже будівля Міжнародного виставкового центру, на відміну від історико-туристичної інфраструктури,  знаходиться на лівому березі Дніпра.

Для впровадження проекту потрібно буде залучити додаткові кошти, як для впорядкування територій навколо майбутніх пристаней, так і для забезпечення достатньої кількості комфортного рухомого складу.

У листопаді 2016 року мер Києва Віталій Кличко заявляв, що місто не буде фінансувати ремонт річкового вокзалу, адже він декілька років тому перейшов до приватної власності.