Українська монета «Євромайдан» увійшла до числа кращих у світі

16:31, 10.02.2017
Українська монета «Євромайдан» увійшла до числа кращих у світі

Монета "Євромайдан" потрапила до фіналу конкурсу.

Українська пам'ятна монета "Євромайдан" номіналом 5 гривень увійшла до фіналу міжнародного конкурсу "Найкраща монета року" у номінації "Найкраще художнє рішення".

 

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України у п’ятницю.

 

"Організатором конкурсу є впливове в нумізматичному світі видання "Krause Publication" (США). Підбиття підсумків відбулося під час роботи 46-го Всесвітнього ярмарку грошей (3 - 6 лютого 2017 року) у м. Берлін (Німеччина), на якому Національний банк України гідно продемонстрував свою нумізматичну програму", - йдеться в повідомленні.

 

У фінал цього престижного конкурсу у 10 номінаціях потрапило 100 монет, випущених у 2015 році монетними дворами та національними банками країн світу, що означає найвище визнання монети за тему, дизайн та маркетинг.

 

Пам'ятну монету "Євромайдан" Нацбанк України присвятив акціям протесту, що відбувалися в Україні протягом листопада 2013 року - лютого 2014 року і були наповнені прагненням до змін.

 

 

На аверсі монети на рельєфному тлі, стилізованому під майоріння прапора, зображено фрагмент віча і викарбувано фразу з Конституції "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ".

 

На реверсі монети на тлі прапора Європейського Союзу зображено кулак, який тримає державний прапор України (прапори зображено з використанням тамподруку).

 

НБУ нагадує, що у 2000 році срібну пам’ятну монету "Різдво Христове" на конкурсі визнали монетою, яка найбільше надихає.