Мер Ірпеня Володимир Карплюк задекларував пам’ятник Шевченку на мільйон

15:32, 03.02.2017
Мер Ірпеня Володимир Карплюк задекларував пам’ятник Шевченку на мільйон

Володимир Карплюк має право власності на пам'ятник Шевченку в Ірпені.

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк придбав матеріали на загальну суму майже 901 тисяча  гривень для пам'ятника Тарасу Шевченку в очолюваному ним місті, що під Києвом.

 

Продавцем є скульптор Олесь Сидорук, який є автором  пам’ятного знака Кобзарю на Аскольдовій могилі, пам’ятника Пилипу Орлику в Швеції, тощо.

 

Відповідну інформацію Володимир Карплюк подав у повідомленні про суттєві зміни до Національного агентства з питань запобігання корупції цими днями.

 

У розділі №7 «Цінне рухоме майно (окрім транспортних засобів)» пан Карплюк вказав лише об’єкт «Матеріали для виготовлення пам'ятника ім. Т.Г.Шевченка для м. Ірпінь».

 

Датою набуття права на ці «матеріали» мером Ірпеня вказано 24 січня 2017 року. Вартість – 900,9 тис. грн. Продавець – Сидорук Олесь Юрійович.

 

Володимир Карплюк відомий тим, що після обрання мером задекларував 67 квартир за 2013 рік. Адже в крісло мера він прийшов із будівельного бізнесу.

 

Останнім часом скандально відомий мер декларує значно менше нерухомості: лише 7 квартир, з яких 4 в Україні і 3 - в Польщі.

 

Як повідомляла «УМ», у липні 2016 року слідчі Генпрокуратури обшукали будинок мера Ірепня Карплюка в місті Буча.

 

Тоді Генпрокурор Юрій Луценко тоді заявив, що мери Бучі та Ірпеня протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва під забудову.

 

Наразі мер Бучі Анатолій Федорук перебуває під слідством, тоді як його кум – мер Ірпеня Володимир Карплюк заперечує усі звинувачення на свою адресу.