У Черкасах звільнили вчительку, яка обіцяла «навчити любити радянську владу» п’ятикласників (відео)

12:51, 26.01.2017
У Черкасах звільнили вчительку, яка обіцяла «навчити любити радянську владу» п’ятикласників (відео)

Наталя Макаренко звільнена через аморальний поступок.

Департамент освіти Черкаської міської ради оприлюднив наказ, відповідно до якого вчительку англійської мови міської школи №17 Наталю Макаренко, котра стала відомою завдяки аудіо записам її «крикливих» уроків, звільнено.

 

Наказ про звільнення опублікував головний редактор місцевого телеканалу «Антена» Валерій Воротник на своїй сторінці у Facebook.

 

Наказ датовано 25 січня, підставою для звільнення вказано «вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального поступку, не сумісного з продовженням даної роботи».

 

Дмитро Шакін, батько п’ятикласниці Марійки, котра й винесла правду на люди про те, як вчителька кричить на дітей, принижує їх і погрожує навчити «любити радянську владу», вважає, що звільнення вчительки є логічним завершенням конфлікту. Оскільки все відбулося згідно закону.

 

«Як до людини я до неї претензій не маю, тут Бог їй суддя, а по відношенню до дітей те, що вона вчинила – це є підставою заборонити їй у подальшому педагогічну діяльність», - вважає Дмитро Шакін.

 

Батько п’ятикласниці здивований, що під час скандалу батьківський комітет встав на захист пані Макаренко, адже «навіть у тваринному світі самка захищає дитинча», тож він дивується: «Як рідним батькам може бути байдуже до знущань над їхніми дітьми?».  

 

 

У свою чергу, директор департаменту освіти та гуманітаної політики Ігор Волошин зізнався місцевим ЗМІ, що ухвалення рішення про звільнення пані Макаренко ЗМІ було непростим. Оскільки «не можна було не зважати на рівень підтримки Наталії Миколаївни, який свідчить про її авторитет серед дітей і батьків, міцні знання, які у попередні роки вона дала учням цієї школи, та педагогічний досвід».

 

 

Водночас, пан Волошин кваліфікував дії вчительки, як аморальний проступок і наголосив, що вчинення такого проступку не сумісне з продовженням професійної діяльності.

 

«Мені особисто прикро, що цей скандал набув такого розголосу, бо через нього постраждали насамперед діти. У виникненні такої конфліктної ситуації та її загостренні відповідальність передусім лежить на адміністрації самого закладу», – каже Ігор Волошин.

 

Він переконаний, що випадок у черкаській школі №17 мусить стати для галузі уроком.

 

«Першим і останнім. Щодо вчительки, то зрозуміло, вона не мала права дозволяти собі подібну поведінку. З яким би розумінням причин такої поведінки ми не підходили до цього конфлікту, є підтвердження неприпустимих дій як педагога», – підсумовує Ігор Волошин.

 

Зазначимо, що батьки п’ятикласників приходили до міського департаменту освіти і просили не звільняти вчительку, мотивуючи це тим, що вона дає хороші знання.

 

Сама ж Наталя Макаренко пообіцяла оскаржувати своє звільнення у суді.

Нагадаємо, скандал у престижній черкаській школі №17 розгорівся кілька місяців тому. Тоді у ЗМІ потрапили аудіозаписи уроків учительки англійської мови Наталі Макаренко, котра криком навчала дітей «любити радянську владу».

 

Після розголосу батьки інших учнів цього класу гуртом стали на захист учительки, заявляючи, що її звільняти не можна, бо вона дає гарні знання. Тож батьки п'ятикласниці Марійки Шакіної попросили громадськість про підтримку, оскільки дівчинку почали цькувати

 

Але комісія міського департаменту освіти рекомендувала звільнити пані Макаренко, а директору школи оголосити догану. Після чого і директор школи, і вчителька опинилися  на лікарняному.