Прем'єр Гройсман не терпітиме «ущербних» перевіряльників бізнесу

13:31, 23.01.2017

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримує контроль за бізнесом без застосування штрафних санкцій. Глава уряду заявляє, що терпіти не може «ущербних», які під час перевірок підприємств намагаються знайти будь-яку зачіпку, щоб виписати штраф.

 

Про це він сказав під час семінару "Економічний розвиток регіонів: стратегія та інструменти залучення інвестицій та підвищення експортного потенціал" у понеділок.

 

"Я підтримую контроль без штрафних санкцій. Моє завдання не отримати штраф. Завдання – отримати безпеку і якість", – каже пан Гройсман.

 

За словами прем'єра, він підтримує інспекції, однак проти того, щоб "кошмарити" бізнес.

 

"Ті, хто кошмарить бізнес, для мене є класовими ворогами, я їх просто не розумію. У мене відторгнення від таких людей. Я би різкіше сказав, якби не було камер. Я терпіти не можу таких "ущербних", які приходять на реальні підприємства, і починають щось чіплятись, виписувати якісь штрафи. Їх просто треба викидати з цих підприємств", – емоційно заявив глава уряду.

 

Відтак, Володимир Гройсман обіцяє, що вже у 2017 році в Україні буде створено Службу фінансових розслідувань.

 

Прем’єр-міністр зауважив, що цій службі будуть передані повноваження податкової поліції, яка буде ліквідована, а також відповідні повноваження СБУ й економічного відділу Національної поліції.

 

Прем'єр-міністр наголосив, що Служба фінансових розслідувань необхідна, аби мінімізувати ті бар'єри, які сьогодні виставляються проти інвесторів і бізнесменів.