На приазовські рубежі ЗСУ припадає три чверті ворожих обстрілів

15:44, 22.01.2017

Бойовики так званої ДНР і російські окупанти змістили свою бойову активність на маріупольському напрямку на приазовські рубежі в останні дні.

 

Йдеться про ділянку лінії фронту Водяне-Лебединське-Широкіне, на яку припадає три чверті всіх обстрілів у секторі «М».

 

Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник у неділю.

 

Всього на маріупольському напрямку за минулу добу відбувся 21 ворожий обстріл, тоді як приазовські рубежі ворог обстріляв 15 разів.

 

"Вчора на ділянці Водяне - Лебединське - Широкине сталося три чверті усіх обстрілів на маріупольському напрямку. Зокрема, у Водяному та Широкиному відбулося по одному короткотривалому мінометному обстрілу. Також снайпери противника двічі відкривали вогонь у бік українських захисників у цьому районі. Бойовики застосували також легке озброєння у Новогригорівці, Гранітному, Павлополі та Талаківці», - каже полковник Мотузяник.

 

За його словами, на луганському напрямку бойові дії велися переважно у Попаснянському районі. Там бойовики відкривали вогонь із станкових протитанкових гранатометів та кулеметів.

 

Тоді як на донецькому напрямку бойовики здійснили 5 обстрілів. Зокрема, гатили з гранатометів по опорних пунктах ЗСУ в Зайцевому.

 

"Ближче до обіду противник активізувався в авдіївській промзоні, де до опівночі відбулося три перестрілки, кожна тривалістю не менше години", - додав речник Міноборони.

 

Протягом минулої доби жоден захисник України не загинув та не був поранений.