У Пальмірі терористи зруйнували фасад римського амфітеатру (фото)

15:40, 20.01.2017
У Пальмірі терористи зруйнували фасад римського амфітеатру (фото)

Фасад амфітеатру у Пальмірі зрівняли із землею.

Джихадисти терористичної організації "Ісламська держава" знищили дві найвідоміші античні пам'ятки сирійської Пальміри - Тетрапілон і фасад амфітеатру. Сталося це після того, як бойовики відбили історичне місто у сирійських і російських вояків у грудні 2016 року.

 

Про це повідомляє ВВС у п’ятницю.

 

Як повідомила агенції сирійська влада, після захоплення Пальміри ісламісти продовжували знищувати пам'ятки.

 

Зокрема, вони зрівняли з землею найвизначнішу стародавню пам'ятку міста - Тетрапілон, який представляв собою чотири кам'яні основи з 16 колонами, а також зруйнували частину амфітеатру II століття.

 

 

У четвер джихадісти "Ісламської держави" влаштували в Пальмірі публічну розправу: обезголовили чотирьох та розстріляли вісьмох людей.

 

Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова назвала знищення бойовиками угруповання "Ісламська держава" Тетрапілона і фасаду римського амфітеатру в Пальмірі військовим злочином.

 

 

Нагадаємо, що бойовиків "Ісламського держави" витіснили з Пальміри у березні 2016 року. До того вони утримували місто протягом 10 місяців, зруйнувавши численні пам'ятки старовини.

 

Зокрема, у той період джихадисти знищили Тріумфальну арку епохи Стародавнього Риму, три колони і численні статуї. рім того, вони підірвали храм Баал-Шаміна пізньої античності.

 

Пальміра - пам'ятник Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. До початку конфлікту в Сирії місто щорічно відвідували понад 150 тис. туристів.