Комбриг Віктор Ніколюк пірнув в хрещенську ополонку під носом у ворога (фото)

17:06, 19.01.2017
Комбриг Віктор Ніколюк пірнув в хрещенську ополонку під носом у ворога (фото)

Комбриг Ніколюк зі своїми бійцями під час хрещенської купелі. (Фото з ФБ-сторінки 92-ї бригади)

Командир 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Віктор Ніколюк разом із групою розвідників відзначив свято Водохреща за козацькими традиціями на передовій близько 6:00 ранку.

 

Про це повідомляється на офіційній сторінці 92-ї бригади у Facebook  у четвер.

 

«Вже третій рік поспіль 92-а окрема механізована бригада відзначає зимові свята на східному фронті. Цьогорічне свято Водохрещі виключенням не стало. Але й традиції у 2017 році 92-а трохи змінила», - йдеться у повідомленні.

 

 

Так, 19 січня зранку «командир бригади разом з групою розвідників прибули до одного з водоймищ поблизу нині утримуваних нами позицій».

 

«І о 6:00 ранку, поки не зійшло сонце, за старовинним козацьким обрядом освятили воду спеціальними наговорами. Після чого комбриг перший пірнув у ополонку, закликавши й бійців наслідувати його приклад», - зазначають захисники України.

 

 

«Я вірю, що сьогодні - великий день, що саме в цю пору вода має особливу силу. І ми, на щастя, змогли через неї отримати природній гарт здоров'я на цілий рік», - сказав після хрещенської купелі комбриг Ніколюк.

 

 

І додав, що «не зважаючи на близкість ворога, бригада змогла зустріти свято Водохреща, як передбачають традиції».

 

Зазначимо, що у грудні 2016 року кілька воїнів 92-ї бригади героїчно загинули в боях із окупантами переважно в райні Красногорівки на Донеччині.

 

Зокрема, бійці Віктор Клименко, Володимир Шоломинський та Андрій Лелякін загинули внаслідок прямого потрапляння ворожої міни. При цьому, солдат Шоломинський встиг накрити собою бойового побратима Олександра Літченка і тим самим врятував йому життя.