У Львівській міськраді побилися через сміття (відео)

15:54, 19.01.2017
У Львівській міськраді побилися через сміття (відео)

Правоохоронці Львова намагаються встановити власника ножа.

Позачергова сесія Львівської міськради завершилася бійкою у четвер. Сталося це під час голосування депутатів за виділення 97 млн. грн. на закупівлю сміттєпресувальних установок для кожного із районів Львова. В одного з учасників бійки вилучили ніж.

 

Про це повідомляють прес-служби Львівської міськради і облуправління Нацполіції Львівщини.

 

Так, на позачергове засідання сесії увірвались невідомі особи, в одного з них охоронці з «Муніципальної варти» відібрали ніж. За словами речника міськради Христини Процак, після закінчення сесії невідомі влаштували бійку, тож на місце події викликали правоохоронців.

 

 

Тоді як мер Львова Андрій Садовий змушений був закрити роботу сесії.

 

Поліція Львівщини додає, що слідчо-оперативна група, яка прибула на місце вилучила ніж, правоохоронці встановлюють особу його власника.

 

Зазначимо, що Львівська міськрада встигла прийняти план екстрених заходів для недопущення виникнення надзвичайної екологічної ситуації на території міста. Зокрема,

 

Зокрема, міськрада затвердила перелік ділянок для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування сміття в кожному районі Львова. Закупівля сміттєпресувальних установок обійдеться львів’янам у 97 мільйонів гривень.

 

У свою чергу, мер Садовий заявив під час брифінгу, що у разі, якщо полігони на території України не прийматимуть сміття зі Львова, його можуть почати вивозити за кордон, зокрема до Польщі.

 

За його словами, Львів уже 8 місяців перебуває у сміттєвій «блокаді». Мовляв, доволі часто вантажівки зі львівським сміттям в інших областях зупиняє поліція і супроводжує назад до Львова, аби вони не могли вивантажити відходи на полігонах.

 

"Я вчора говорив з нашими містами-партнерами і очікую від них інформації. Зокрема, у нас в Польщі є десять міст-партнерів, всі не проти приймати львівське сміття. Тобто сміття запакуємо, відвеземо за кордон, там його перероблять", – сказав пан Садовий.

 

За словами міського голови, він також звернувся до голови Львівської облдержадміністрації  Олега Синютки та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, поінформував їх про ситуацію та попросив по мірі можливості зайняти державницьку позицію і допомогти Львову.

Нагадаємо, що в перші тижні 2017 року львів’яни масово скаржилися на переповнені сміттєві баки, звідки по кілька днів не вивозять відходи. Це сталося у той час, коли мер Садовий відпочивав у Альпах.