Арсен Аваков запланував деокупацію Донбасу в 2017 році (відео)

15:00, 17.01.2017
Арсен Аваков запланував деокупацію Донбасу в 2017 році (відео)

Арсен Аваков під час колегії Держприкордонслужби. (Фото прес-служби МВС)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає реальним відновлення контролю над неконтрольованим ділянкою кордону з Росією на території окупованих районів Донецької та Луганської областей протягом двох тижнів у 2017 року.

 

Наступним завданням є відновлення українського суверенітету в Криму.  

 

Про це пан Аваков заявив під час колегії Держприкордонслужби у вівторок, повідомляє прес-служба МВС.

 

«Я впевнений, що перед нами постане завдання в 2017 році вийти на міжнародно визнаний державний кордон України на Донбасі, а у подальшому – вже і в Криму. Цим процесом будуть займатися поліцейські, гвардійці, органи юстиції, але першими вирушать  прикордонники», - сказав пан Аваков.

 

Звертаючись до прикордонників, міністр заявив, що вони мають перебувати у повній готовності до взяття державного кордону під контроль.

 

«Це не моє пропагандистське висловлювання або якась ідея фікс. Це реальність з якою нам невдовзі доведеться зіштовхнутись і держава має розраховувати на вашу готовність до рішучих дій і волі до забезпечення цього процесу», – зазначив Арсен Аваков.

 

За його словами, йдеться не про довгострокову місію, адже «після розробки плану і встановлення задачі протягом двох тижнів необхідно буде забезпечити контроль над державним кордоном».

 

І додав, що йдеться не про «танки, ракети, кількість кулеметів, а лише про вашу готовність забезпечити процес, бо політична воля і рішення матимуть місце».

 

Міністр Аваков спочатку намагався говорити з прикордонниками українською, але оскільки це в нього погано виходило, постійно переходив на російську.

 

 

Нагадаємо, що журналісти вимагають від міністра Авакова оприлюднити списки нагороджених зброю високопосадовців і депутатів, згідно рішення суду.