Представник Росії в патрулі ОБСЄ приїхав у Сартану з перегаром

11:21, 17.01.2017
Представник Росії в патрулі ОБСЄ приїхав у Сартану з перегаром

(Фото з ФБ-сторінки місії ОБСЄ в Україні)

Представник Росії в патрулі ОБСЄ Андрій Царьков намагався отримати інформацію щодо ситуації в населених пунктах на лінії розмежування поблизу Маріуполя у вівторок. При цьому, росіянин приїхав до селища Сартана напідпитку.

 

Про це повідомив керівник військово-цивільної адміністрації сіл Комінтернове, Водяне та Заїченко Донецької області Олег Немчинов на своїй сторінці у Facebook.

 

«Приїхав до мене щойно «патруль ОБСЄ», про зустріч домовлялись заздалегідь із їх представником швейцаркою Міріам, з якою знайомі ще з літа і плідно працювали до того у тому числі по гуманітарних питаннях. У цей раз «патруль» очолив небритий, трошки беззубий чоловік із моцним перегаром на ім'я Андрєй», - написав пан Немчинов.

 

За його словами, пан Андрій є «представником держави, яку Генеральна асамблея ООН офіційно визнала окупантом української території, а саме Російської Федерації».

 

«Перепросив цього пана Андрєя і пояснив йому, що я не тільки керівник ВЦА, а й офіцер-прикордонник, який не може спілкуватись із агентом країни-агресора і готовий надати будь-яку інформацію його колегам. Пан Андрій назвав це обмеженням свободи пересування «патруля ОБСЄ» і пообіцяв зафіксувати це в офіційному звіті. Дихнув перегаром, посміхнувся беззубою посмішкою і пішов із двома іншими «патрульними» по-англійськи «радитись», - зазначає керівник військово-цивільної адміністрації.

 

І додає: «Можливо я зараз і порушив протокол, але доки ця агентура Кремля буде в нас працювати?».

 

За його даними, патрульні ОБСЄ радилися близько години у своєму авто під будинком у Сартані. Після чого до пана Немчинова зателефонувала вищезгадана представник ОБСЄ Міріам Сіас, яка сказала, що «керівництво визнала це суттєвим порушенням і що вони їдуть».

 

«Подякував і сказав, що це моє особисте рішення, а за потреби готовий приїхати у їх Маріупольський офіс і надати необхідну інформацію без участі представників агресора – Росії», - повідомляє пан Немчинов.

 

У коментарях до свого посту керівник адміністрації зазначає, що патруль ОБСЄ очолював росіянин Андрій Царьков. Тоді як третім учасником зустрічі, окрім Міріам Сіас, була  перекладач Валерія Полякова.