Українка Анна Сарвіра визнана однією з кращих ілюстраторів світу

17:45, 16.01.2017
Українка Анна Сарвіра визнана однією з кращих ілюстраторів світу

Анна Сарвіра досягла світового визнання.

Українська художниця, співзасновниця клубу ілюстраторів Pictoric Анна Сарвіра увійшла до списку 75-ти кращих ілюстраторів світу під час Ярмарку дитячої книги в Болоньї - Bologna Children's Book Fair 2017.  

 

Про це повідомляє Art Ukraine у понеділок.

 

«Анна Сарвіра — художниця, ілюстраторка, дизайнерка. Проілюструвала низку книжок видавництва «Грані-Т», зокрема твори Галини Вдовиченко «Мишкові Миші», Міхаїла Яснова «Неслухняний дідусь», «Казки Індокитаю», Тетяни Щербаченко «Пуп Землі, або Як Даринка світ рятувала». Брала участь у багатьох виставках в Україні та за кордоном та здобула перемогу на Міжнародному фестивалі дизайну COW», - нагадують у проекті Art Ukraine.

 

                                                               

                                                                                      Твір Анни Сарвіри. 

 

Зауважимо, що клуб Pictoric об'єднує молодих українських ілюстраторів для створення нових проектів у сфері ілюстрації та дизайну.

 

Мета ініціативи — популяризація і розвиток якісного естетичного продукту у формі ілюстрації, що зможе на міжнародному рівні представляти Україну. Одним із пріоритетних напрямів діяльності клубу є налагодження співпраці між художником та видавцем, а також підтримка творчості молодих авторів.

 

Проект починався як польсько-українська виставка ілюстрацій у рамках IV Книжкового арсеналу (2014), згодом клуб організував виставку «Видатні письменники України» у Львові. З кожним проектом спільнота розростається, а проекти стають масштабнішими.

 

«За три роки існування Pictoric не лише встиг попрацювати над оформленням багатьох українських книг та влаштувати низку успішних виставок, а й навіть залишив свій слід у Бібліотеці конгресу США!», - зазначають митці.

 

Останній проект Клубу — видання «Діячі України», яке популяризує нашу історію та культуру мовою сучасного графічного мистецтва. Новий погляд на видатних особистостей, відтворений у плакатах, пропонує альтернативу шаблонним портретам зі шкільних підручників і репрезентує нашу країну на світовій арені.