Олександра Єфремова захищатиме безкоштовний адвокат

13:40, 16.01.2017
Олександра Єфремова захищатиме безкоштовний адвокат

Олександр Єфремов хоче лише платних адвокатів.

Старобільський районний суд Луганської області ухвалив залучити безкоштовного адвоката для захисту обвинувачуваного у сепаратизмі колишнього лідера Партії регіонів Олександра Єфремова. Причина: неявка захисників Єфремова до суду в понеділок.

 

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна із зали суду.

 

«Колегія суддів, розглянувши матеріали справи в ході підготовчого засідання постановила - доручити керівнику центру безоплатної правової допомоги забезпечити участь фахівця, залучити захисника з центру вторинної безоплатної правової допомоги, а саме в участі в підготовчому засіданні», - постановив суддя.

 

У ході засідання прокурори заявили про можливість залучення захисника з центру безоплатної правової допомоги.

 

«Неучасть моїх захисників є грубим порушенням мого права на захист. А пропозиція прокурора залучити безкоштовного адвоката - хай не створює складнощів. Я все одно напишу відмову», - сказав підсудний Єфремов.

 

У той же час, за інформацією секретаря судового засідання, адвокат Євген Солодко вийшов на зв'язок через електронну пошту з проханням перенести засідання на іншу дату.

 

Сам Єфремов заявив, що його захисники зайняті в розгляді апеляційної скарги на його арешт в Апеляційному суді міста Києва, призначеному на цей же день. Хоча з офіційних джерел відомо, що розгляд скарги призначено судом на вівторок, а не понеділок.

 

Нагадаємо, що у Старобільському райсуді Луганської області розпочався суд у справі колишнього глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

 

13 січня його конвоювали з СІЗО в Києві на Луганщину. У кінці листопада 2016 року термін утримання під вартою Єфремова продовжили на два місяці, до 22 січня 2017 року.

 

4 січня Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Єфремова. Його звинувачують у сприянні створенню так званої ЛНР та у державній зраді, а також в організації захоплення будівлі Луганської облдержадміністрації сепаратистами весною 2014 року; у пособництві в захопленні управління СБУ в Луганській області.

 

Також Єфремова звинувачують у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб, що призвели до тяжких наслідків.