На Житомирщині кинули гранату в натовп через бурштин (фото)

11:58, 16.01.2017
На Житомирщині кинули гранату в натовп через бурштин (фото)

Мешканці Олевська протестують через "бурштинові" війни з бандитами.

Криваві розборки сталися між приїжджими бандитами і місцевими мешканцями через видобуток бурштину в райцентрі Олевськ Житомирської області в ніч на понеділок. Нападники стріляли в олевчан з пістолетів і гвинтівок, а потім кинули у натовп гранату.

 

Багато людей було поранено, один чоловік помер у лікарні.

 

Про це повідомив депутат Житомирської облради Олександр Ніколайчук на своїй сторінці у Facebook  в понеділок.

 

«Картина вражає зухвалістю: близько 12-ї години ночі в центр Олевська приїхали щонайменше 3 автомобілі, серед яких мікроавтобус. З авто вибігли невідомі особи спортивної зовнішності озброєні пістолетами та гвинтівками. Вони почали розстрілювати молодих хлопців, які знаходилися поблизу кав'ярні та парковки», – пише пан Ніколайчук.

 

 

За його даними, «під час масового зіткнення, хтось з приїжджих кинув в натовп гранату, як наслідок, багато молодих людей отримали поранення різного ступеня».

 

«Когось забрала швидка, хтось поїхав до лікарні з друзями або небайдужими людьми, інші – розбіглися та займаються самолікуванням», – зазначив депутат. І додає, що бандити втекли з місця злочину.

 

 

За його словами, в Житомирській області правоохоронцями введено план «Сирена», а до Олевська відправлено спецзагін поліції.

 

Щоправда до райлікарні потрапили щонайменше двоє немісцевих чоловіків із кримінальними наколками.

 

 

«Медперсонал наляканий, тому що бандитів на території лікарні бачили з автоматами, так як серед тяжко поранених щонайменше двоє немісцевих. Хто вони – здогадатися не тяжко, подібні моторошні наколки носять не всі», - пише Ніколайчук.  

 

Вже о 11:00 обурені олевчани почали на місці кривавого побоїща акцію протесту, «аби привернути увагу до бурштинового краю який два роки тероризують бандити».

 

«І ніхто не сумніваєтеся, що окремі високопоставлені чиновники з Нацполіції, прокуратури, Служби безпеки координують їх діяльність, аби в страху тримати Поліський регіон! Слід президенту наводити порядок, інакше в Україні відкриється ще один «бурштиновий» фронт!», – прогнозує депутат облради.

 

 

За даними поліції, в результаті сутички вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району та ще троє – львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги.

 

Поранені госпіталізовані, їм надається необхідна медична допомога.

 

Нагадаємо, що на Поліссі досі лишається не врегульованою законодавчо так звана бурштинова лихоманка