Під Бішкеком розбився турецький Боїнг: 37 загиблих (фото, відео)

10:25, 16.01.2017
Під Бішкеком розбився турецький Боїнг: 37 загиблих (фото, відео)

Боїнг протаранив і спалив близько 30 будинків.

Вантажний літак «Боїнг-747-400» турецької авіакомпанії ACT Airlines зазнав катастрофи при заході на посадку в аеропорту «Манас» поблизу столиці Киргизстану.

 

Літак впав на селище Дача-Суу під Бішкеком й протаранив близько 30 житлових будинків. Загинуло щонайменше 37 осіб.

 

Про це повідомляють ЗМІ Киргизстану в понеділок.

 

«Турецький вантажний борт двічі намагався зайти на посадку і пошкодив стрічку посадково-сигнальних вогнів на злітній смузі», - повідомляє інформаційна агенція «24.kg» з посиланням на співробітників аеропорту «Манас».

 

 

За попередніми даними, після невдалих спроб зайти на посадку в умовах сильного туману літак впав на житлові будинки селища Дача-Суу Сокулукського району Чуйської області о 07:31 за місцевим часом.

 

 

Спочатку борт зачепив дерева за 200 метрів від злітно-посадкової смуги і будівлю аеронавігації.

 

«Він заходив на посадку зі сходу на захід і шасі зачепило будівлю. При падінні він протаранив близько 30 житлових будинків в селищі", - пояснили в аеропорту.

 

"В результаті падіння судна загинули, за попередніми даними, 37 осіб, включно з членами екіпажу", - додають представники МНС Киргизстану.

 

 

Видання K-News одним з перших оприлюднило у мережі інтернет фото і відео з місця аварії турецького «Боїнга».

 

Зазначимо, що вантажний літак летів з Гонконгу до Бішкеку. На даний момент причина аварії невідома.

 

Генпрокуратура Киргизстану порушила кримінальну справу за фактом аварії літака за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 280 Кримінального кодексу  (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель кількох осіб).