У Харкові затримали посадовців за пропозицію бізнесменам сплачувати оренду повз міської казни

12.01.2017
У Харкові затримали посадовців за пропозицію бізнесменам сплачувати оренду повз міської казни

У міськраді Харкова провели обшуки.

Головний спеціаліст юридичного департаменту Харківської міськради та заступник начальника одного з районних відділів державної виконавчої служби потрапили до СІЗО, оскільки були спіймані на гарячому в момент отримання від підприємців хабара в розмірі 12 тис. гривень.
 
За ґратами вони перебуватимуть щонайменше три дні, поки слідчі не нададуть суду достовірні докази їхньої вини.
 
Саме тому в будівлі міськвиконкому днями пройшов обшук iз вилученням необхідних документів. Досудове розслідування проводиться за статтею «Отримання неправомірної вигоди групою осіб». 
 
Як повідомила прес-секретар обласного прокурора Віта Дубовик, ця історія почалася ще у 2014 році, коли Господарський суд області задовольнив вимогу прокуратури Харкова про скасування договору оренди одного з нежитлових приміщень, аби передати його до комунальної власності міста.
 
Виконувати це рішення прийшли до орендарів згадані вище чиновники. Підприємці не хотіли залишати «насиджені» місця й поцікавилися, чи не можна залишитися під старим дахом на нових правових умовах.
 
«Тоді їм і запропонували управлінці залагодити проблему, надавши контакти третьої особи, — каже Віта Дубовик. — Нею виявився начальник однієї з юридичних фірм Харкова. Коли підприємець йому зателефонував, то отримав пропозицію продовжити оренду на нелегальній основі».
 
Ціна питання сягнула 30 тисяч гривень одноразового внеску за умови, що весь наступний час орендарі сплачуватимуть по 6 тис. гривень щомісяця. Правда, посередники пішли назустріч бізнесменам, дозволивши розбити першу суму на три транші.
 
Під час отримання останньої частки чиновники й були затримані. Правоохоронці запевнили, що мають документальні докази сплати і двох попередніх сум.
 
Якщо вина управлінців буде доведена в суді, їм загрожує термін ув’язнення до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади на трирічний термін.