Призовники анексованого Криму служитимуть окупантам в інших регіонах Росії

15:54, 11.01.2017

Призовників в анексованому Криму почнуть відправляти служити в російській армії в інших регіонах держави-агресора, починаючи з весняного призову 2017 року.

 

Про це заявив начальник головного організаційно-мобілізаційного управління Генштабу Збройних сил Росії генерал-полковник Василь Тонкошкур у середу.

 

"Починаючи з поточного року громадяни (анексованого Криму – Ред.) будуть направлятися для проходження військової служби в з'єднання та військові частини, розташовані і в інших регіонах країни в залежності від потреби військ», - сказав російський генерал-полковник.

 

Зауважимо, що після анексії Криму міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що жителів півострову і Севастополя в 2014 році не будуть призивати на військову службу в російській окупаційній армії.

 

Відтак, перші призовники з Криму були призвані до російської армії лише у травні 2015 року. Згідно з планами Міноборони Росії, кримчани мали служити виключно на території рідного півострова, але такий «привілей» зберігали за ними лише до кінця 2016 року.