Адмірал Кузнєцов і Петро Великий йдуть з війни у Сирії

12:56, 06.01.2017
Адмірал Кузнєцов і Петро Великий йдуть з війни у Сирії

Світові ЗМІ глузували з чорного диму авіаносця "Адмірад Кузнєцов" під час походу.

Міністерство оборони Росії, відповідно до рішення президента Володимира Путіна,  скорочує своє угрупування в Сирії. Першим зону конфлікту залишить авіаносний крейсер «Адмирал Кузнєцов», атомний крейсер «Петр Великий» і кораблі супроводження.

 

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил Росії генерал Валерій Герасимов у п’ятницю.

 

Він пояснив, що першою зону бойових дій залишить авіаносна група. Точні терміни її виведення не названо. Але відомо, що крейсери мають завершити свій похід у Середземне море у січні 2017 року.

 

За словами Герасимова, корабельна авіаносна група виконала свої завдання, зокрема, спільно з силами протиповітряної оборони Сирії була створена єдина система ППО.

 

Російський генерал нагадав, що з 30 грудня 2016 року на всій території Сирії діє режим припинення бойових дій, який не стосується міжнародних терористичних угруповань.

 

Нагадаємо, що авіаносець «Адмирал Кузнецов» довго добирався до Сирії. З його чорного диму під час походу глузували світові ЗМІ. Російський авіаносець йшов повільно, економлячи паливо, оскільки дорогою приморські країни на знак протесту проти варварських бомбардувань Алеппо Росією відмовлялися надавати порти для його дозаправки.

 

У складі групи інших російських військових кораблів «Адмирал Кузнецов» з 15 листопада завдавав ударів по території Сирії. За цей час він втратив два винищувачі – МіГ-29К та Су-33, які розбилися при заході на посадку на палубу судна. При цьому в Кремлі участь єдиного в Росії авіаносного крейсера у бойових діях назвали «успішною».