У Маріуполі покарають командирів через покинутих в новорічну ніч бійців

15:39, 03.01.2017
У Маріуполі покарають командирів через покинутих в новорічну ніч бійців

Після нагородження Президент Порошенко поїхав, а бійці лишилися.

Керівництво Міноборони покарає керівництво штабу АТО, яке залишили захисників України після нагородження Президентом Петром Порошенком, у маріупольському аеропорту в новорічну ніч. Крмандирів щонайменше притягнуть до дисциплінарної  відповідальності.

 

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак на своїй сторінці у Facebook  у вівторок.

 

«Обурений діями керівництва штабу АТО, командування ОТУ «Маріуполь» та 54 бригади, які не забезпечили належної доставки та розміщення військовослужбовців, викликаних з підрозділів для нагородження. Дав вказівку прискорити хід службового розслідування. До 5 січня Військова служба правопрядку має доповісти про посадових осіб, винних у ситуації, що склалася, та визначити їх ступінь відповідальності. Усіх винних посадових осіб буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності», - написав генерал армії Полторак.

 

Міністр оборони нагадав, що доручив Військовій службі правопорядку ЗСУ провести службове розслідування за фактом неналежного перевезення і подальшого розташування українських військових - учасників урочистостей 31 грудня 2016 року.

 

Перед цим нагороджені Порошенком повідомляли у соцмережах про те, що їх покинули в аеропорту Маріуполя командири.

 

«Коли Президент вручав медаль - ризикнула попросити його про гелікоптер, щоб ми встигли до Нового року повернутися на позиції, до своїх. Вертушку пообіцяли. Але у той час, коли більш важливі люди полетіли з Маріка спокійно, саме для нас метеоумови раптом виявилися не такими, як треба. Автобус, яким ми могли б виїхати назад, щоб бути на місці хоч за 5-8 годин, теж забрали. Сиджу в Маріуполі на аеродромі. Ридаю. Супер.

З наступаючим», - писала за годину до Нового року старший сержант 54-ї бригади Валерія Бурлакова.

 

Відтак, після нагородження в Маріуполі захисники України змушені були зустрічати Новий рік на маріупольському аеродромі.