Актору Яну Цапнику заборонили в’їзд до України через роль бойовика ДНР

13:35, 30.12.2016
Актору Яну Цапнику заборонили в’їзд до України через роль бойовика ДНР

Ян Цапник потрапив до "чорного списку".

Російського актора Яна Цапника, який ще два роки тому зіграв роль бойовика ДНР у пропагандистському фільмі «Військовий кореспондент», нарешті заборонили в'їзд до України на п’ять років. Відповідне рішення СБУ ухвалила лише 29 грудня 2016 року.

 

Про це повідомив голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко на своїй сторінці у Facebook  у п’ятницю.

 

«До мене в ФБ надходило чимало повідомлень щодо участі громадянина Росії Яна Цапника у новорічному «вогнику» на «Інтері». При чому, відзначали негативну діяльність Яна Цапника щодо нашої країни. Я звернувся до СБУ з проханням перевірити інформацію щодо загрози національній та інформаційній безпеці України»

 

За його словами, у п’ятницю надійшла відповідь СБУ, яку пан Артеменко також оприлюднив.

 

 

Згідно повідомлення СБУ, актору Цапнику заборонено в’їзд до України терміном на п’ять років та «поінформовано Міністерство культури України про внесення його до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України».

 

Юрій Артеменко додає: «Якщо Ян Цапнік дійсно бере участь у новорічному «вогнику» на «Інтері», сподіваюсь, що телеканал зверне увагу на інформацію від СБУ та своєчасно приведе свій ефір у відповідність».

 

Зауважимо, що реакція влади на персону Цапніка сталася лише після того, як громадськість обурилася тим фактом, що саме цей російський актор став головним героєм новорічного «вогника» на «Інтері» під назвою «Залишаємося зимувати», запланованого до показу ввечері 31 грудня.

 

Як повідомляла «УМ», користувачі соцмереж нагадали СБУ в четвер, що саме Цапник знявся у ролі колишнього шахтара і «майора ополчення» ДНР в російському пропагандистському фільмі «Військовий кореспондент», який розповідає про «громадянську війну в Україні» та «злочини хунти і карателів в Одесі і на Донбасі».

 

Водночас, не зрозуміло, як телеканал «Інтер» тепер має «привести ефір у відповідність». Адже новорічне шоу вже знято, тож єдиний вихід – зняття його з ефіру.

 

Як повідомляється на сайті «Інтера», Цапник зіграв головну роль - нечистого на руку адміністратора Леоніда Вікторовича, який виношує підступний план - провернути аферу з новорічними концертами і залишити без свята сотні людей, які придбали на них квитки. Він намагається втекти, прихопивши подвійну касу.

 

Цікаво, що за словами самого Яна Цапника, він отримав величезне задоволення від зйомок, тим більше, що зніматися до Києва його не запрошували два роки. Зйомкам разом із Цапником не могла натішитися й українська актриса Ольга Сумська, яка висловила на його адресу чимало компліментів, про що також повідомляє телеканал «Інтер».

 

«Я радий, що вперше за два роки знову знімаюся в Києві. Це дорогого коштує! - зізнався Цапник журналістам «Інтера». - Дуже люблю бувати у цьому місті. Крім того, в цьому проекті для мене зійшлося все: і чудові партнери, і прекрасний режисер, і хороша знімальна група. Тим більше Новий рік - це свято, коли у всіх гарний настрій, коли забуваються усі образи і згадується тільки хороше.»

 

Як повідомляла «УМ», багатьом російським акторам і співакам заборонено в’їзд в Україну через співпрацю з терористами, схвалення анексії Криму тощо.

 

Утім, актор Ян Цапник до «чорного списку» потрапив лише скандалу із «вогником» на телеканалі «Інтер».