Онук Сталіна Євген Джугашвілі помер на вулиці Москви

16:12, 22.12.2016
Онук Сталіна Євген Джугашвілі помер на вулиці Москви

Євген Джугашвілі заперечував злочини Сталіна.

Полковник у відставці 80-річний Євген Джугашвілі помер на вулиці у Москві у четвер. Як онук Сталіна він став відомим завдяки тому, що активно позивався до російських і європейських судів на захист пам'яті свого діда.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ.

 

За даними видання «Известия», онук Сталіна помер на вулиці. Він відчув себе погано неподалік від дому, перехожі викликали йому швидку. Медики, які прибули за викликом, констатували його смерть.

 

Довідкова служба швидкої допомоги ще не повідомила офіційну причину смерті Євгена Джугашвілі.

 

Євген Джугашвілі народився в 1936 році в родині Якова Джугашвілі - сина голови Ради міністрів СРСР Йосипа Сталіна. Його батько Яків Джугашвілі загинув у 1943 році в німецькому концтаборі, відмовившись співпрацювати з нацистами.

 

Євген Джугашвілі працював у Центральному управлінні космічних засобів Міноборони СРСР, Військової академії імені Фрунзе, Військової академії Генерального штабу ЗС СРСР і Військової академії бронетанкових військ. Він був полковником ВПС у відставці.

 

Євген був зовні схожий на Сталіна, навіть знявся у фільмі «Яків — син Сталіна», де зіграв свого діда.

 

У пострадянський час він займався громадською і політичною діяльністю в Росії і Грузії, але відомим став завдяки своїм судовим процесам на захист пам'яті свого діда.

 

Євген Джугашвілі, зокрема, піддавав сумніву факт розстрілу польських військових у Катині радянськими каральними органами. Тоді як Страсбурзький суд визнав неприйнятною скаргу онука Сталіна до Росії за статтями в ЗМІ про розстріл польських військовополонених у Катині в 1940 році.