Українська армія зайняла нові позиції на Світлодарській дузі коло Дебальцева

15:54, 21.12.2016
Українська армія зайняла нові позиції на Світлодарській дузі коло Дебальцева

Українські військові, контратакуючи, просунулись вперед та зайняли нові позиції в районі Світлодарської дуги на Донбасі. І це не зважаючи на те, що по позиціям ЗСУ ворог випускає в середньому до 800 снарядів і мін щодоби.

 

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов на передовій в районі Світлодарська у середу.

 

Як повідомляє сайт РНБО, пан Турчинов прибув на місце загострення ситуації, де провів нараду з військовим керівництвом антитерористичної операції.

 

«Не зважаючи на постійні обстріли та спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо та професійно виконали свій обов’язок, зупинивши ворога та завдавши йому значних втрат», - сказав секретар РНБО.

 

І додав, що українські військові, контратакуючи просунулись вперед та зайняли нові позиції, «які надали їм додаткову перевагу над ворогом в цьому секторі оборони».

 

За словами Турчинова, четверту добу поспіль безперервно ведуться обстріли позицій ЗСУ з використанням забороненої Мінськими угодами артилерії та мінометів крупного калібру.

 

«За кількістю снарядів і мін, випущених по нашим позиціям, розташованих в районі Світлодарської дуги, встановлено своєрідний «рекорд» – понад 800 за добу», - сказав секретар РНБО.

 

Пан Турчинов також відзначив мужність бійців 54-ї бригади, на чиїх позиціях він перебував, які «героїчно витримали наступ ворога».

 

«Збройні Сили України і надалі будуть адекватно реагувати на будь-які провокації російських гібридних військ на всіх напрямках», - наголосив секретар РНБО України.

 

Нагадаємо, саме район Світлодарської дуги залишається найгарячішою ділянкою бойових дій з епіцентром поблизу селища Луганське. У вівторок і середу українські військові відбили нові атаки бойовиків.

 

Як повідомляла «УМ», волонтери і бойові побратими повідомили прізвища загиблих на Світлодарській дузі героїв.