Замдекана в Харкові вигнали за написання дипломної для студента

08:23, 19.12.2016

Дзержинський райсуд Харкова визнав винним в одержанні неправомірної вигоди заступник декана одного з вузів міста, обвинуваченого в отриманні грошей за написання та виготовлення дипломної роботи для подальшого захисту студентом-п'ятикурсником.

"Визнати винним в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України та призначити покарання у вигляді штрафу в розмірі  25 500 грн з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в державних і комунальних підприємствах терміном на 2 роки », - йдеться у вироку суду, опублікованому на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Викладача звинувачують у тому, що він, будучи керівником диплома студента, на прохання останнього погодився за матеріальну винагороду написати йому і виготовити дипломну роботу для подальшого захисту.

2 червня він отримав від п'ятикурсники 30 тис.грн. Студент стверджував, що написав диплом сам, але керівник вимагав ще 50 тис.грн за допуск до захисту.

Обвинувачений це заперечував. За його словами, він погодився на прохання студента, якого знав з 2006 року, написати дипломну роботу, але суму винагороди з ним не обговорював і нічого від нього не вимагав.

Коли диплом був готовий, вони зустрілися, і викладач повідомив студенту, що робота готова і треба її обговорити. Студент передав йому гроші, після чого викладача затримали працівники поліції.

Суд дослідивши, докази, в тому числі і аудіозапис розмови обвинуваченого і студента, не знайшов підтвердження словами останнього про те, що керівник вимагав з нього 50 тис.грн за допуск до захисту.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді Харківському області протягом 30 днів з дня проголошення.