В Одесі визнали нелегітимними слухання з бійками щодо декомунізації

15:29, 17.12.2016
Міська рада Одеси визнала громадські слухання щодо декомунізації грудня нелегітимними через грубі процедурні порушення.
 
"Через грубі порушення процедури проведення громадських слухань та фізичного тиску на присутніх в залі, в тому числі із застосуванням сльозогінного газу, обговорення питання, внесеного до порядку слухань, не відбулися. Багато з учасників слухань після бійки, яка виникла, покинули залу. Решта тих, що залишилися в залі, "з голосу" і без дотримання процедури громадських слухань розглянули питання, не заявлені в порядку денному і такі, що не є предметом цих слухань", – йдеться в повідомленні.
 
У міськраді заявили, що більшість городян не змогли потрапити до будівлі Приморської районної адміністрації, де повинні були пройти слухання, через погрози і провокаційні сутички.
 
Як повідомляла "УМ", 16 грудня відбулися громадські слухання щодо декомунізації в місті. Міська громада постановила скасувати рішення комісії, яким та збиралася повернути деяким вулицям назви на честь комуністичних діячів, заборонених законом.
 
Перед слуханнями, під час мітингу сталася сутичка за участі силовиків та одного із активістів, в ході якої поліцейські застосували проти нього сльозогінний газ.