НАБУ закликає Онищенка привезти записи з Москви до Варшави

13:09, 08.12.2016

Слідчі Національного антикорупційного бюро України готові зустрітися для отримання свідчень з народним депутатом Олександром Онищенком, який втік до Москви, на нейтральній території.

Про це директор НАБУ Артем Ситник повідомив на прес-конференції журналістам.

Ми хотіли з ним зустрітися на території України. Але для того, щоб прискорити розслідування, щоб отримати від нього записи, ми в принципі готові з ним зустрітися в тому місці, де буде зручно обом сторонам", - сказав Ситник.

У свою чергу керівник САП Назар Холодницький додав, що в цій ситуації було запропоновано стилицю Польщі Варшаву, яка є поряд з Україною.

Директор НАБУ додав, що без офіційних доказів така поведінка Онищенка спрямована на політизацію справи, яка проти нього ведеться.

"Той запис, який викладено... Єдина мета цих заяв і оприлюднення цих записів - це політизація справи, в якій він фігурує", - переконаний Артем.Ситник.

При цьому він запевняє, що в газовій справі, в якій фігурує Онищенко, жодного політичного підґрунтя немає.

"Єдине, що залишається панові Онищенку, - говорити про те, що є політична складова. Немає там політичної складової", - сзапевнив прокурор.

За інформацією НАБУ, ліквідація газової схеми показала, що через неї щорічно розкрадали десятки мільйонів гривень.

"Наприклад, за три роки функціонування діяльності Онищенка держава від продажу газу отримала прибуток у 25 млн грн. Після ліквідації цієї схеми отримано прибуток у 162 млн грн. Тобто за три роки 25 млн, а за чотири місяці - 162 млн грн", - підрахували там.

Як повідомляла "УМ", Олександр Онищенко оприлюднив запис своєї розмови з депутатом віж БПП Олесем Довгим в Лондоні, в якій йшлося про вирішення питання з закриттям справи через корупційні схеми.