Суд продовжив арешт Олександра Кацуби до 25 січня

14:06, 03.12.2016
Суд продовжив арешт Олександра Кацуби до 25 січня

Олександр Кацуба

Голосіївський районний суд Києва продовжив арешт екс-заступника голови компанії "Нафтогаз" Олександра Кацуби до 25 січня 2017 року із альтернативою застави у 450 мільйонів гривень. Про це повідомив адвокат Кацуби Ігор Степанов у коментарі "Українським Новинам".
 
"У п’ятницю минулого тижня (25 листопада – ред.) суд продовжив запобіжний захід ще на 2 місяці", – заявив Степанов.
 
Зараз відбувається ознайомлення сторони захисту з матеріалами кримінального провадження. Як зазначив адвокат, суд не обмежував сторону захисту у строках ознайомлення.
 
Нагадаємо, Олександра Кацубу затримали 17 червня через підозру підозрюють в участі у злочинній організації Віктора Януковича, в умисному заволодінні шляхом зловживання ним своїм службовим становищем коштів "Нафтогазу" на суму понад 449,9 мільйонів гривень та вчиненні закінченого замаху на заволодіння грошовими коштами цієї компанії в сумі 5,1 мільярда гривень, а також в складанні і видачі ним завідомо неправдивих офіційних документів.
 
За версією слідства, Кацуба-молодший після свого переходу із "Чорноморнафтогазу" на посаду заступника глави "Нафтогазу" допоміг компанії Курченка "Газ України 2020" вкрасти у державного холдингу бензину на 500 мільйонів гривень. Батько Олександра  - Володимир Кацуба - був депутатом Верховної Ради від "Партії регіонів", тепер - нардеп від групи "Партія "Відродження". 
 
21 жовтня у Генеральній прокуратурі України заявили про завершення досудового розслідування щодо Кацуби.