Трамп запросив на прийом скандального президента Філіппін

11:40, 03.12.2016
Трамп запросив на прийом скандального президента Філіппін

Раніше Дутерте назвав Барака Обаму "сучим сином" (Рамблер/новости)

Обраний президент США Дональд Трамп запросив на прийом скандального президента Філіппін Родріго Дутерте, відомого серед іншого, різкими висловлюваннями на адресу Барака Обами а також кривавою боротьбою з наркобізнесом, через що йому оголосили попередження правозахисні організації.

Трамп запросив президента Філліпін до США під час телефонної розмови, яка тривала близько 10 хвилин. Помічник Дутерте назвав розмову "дуже натхненною і захопливою". За цей час лідери встигли налагодити контакт один з одним.
 
Дутерте також запросив Трампа приїхати до Маніли у 2017 році, коли Філіппіни головуватимуть в Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).
 
Також Дутерте привітав перемогу Дональда Трампа на виборах, заявивши, що у них є спільна риса.

Нагадаємо, раніше Вашингтон розкритикував Дутерте через його жорстоку боротьбу із наркобізнесом, у якому правоохоронні органи не керувались законодавством, і що привело до багатьох вбивств.

У жовтні нинішнього року під час візиту в Китай президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що настав час сказати "прощавай" США. Він також вкотре назвав президента США Барака Обаму "сучим сином".