Олександр Вілкул назвав в ефірі "Інтера" Євромайдан переворотом (відео)

09:40, 03.12.2016
Олександр Вілкул назвав в ефірі "Інтера" Євромайдан переворотом (відео)

Олександр Вілкул залишився сам на сам з ведучим. (Стоп-кадр з відео.)

Депутат з "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул назвав Майдан "переворотом" в прямому ефірі телеканалу "Інтер".
 
Це сталося під час програми "Чорне дзеркало".
 
Після суперечки обурені гості з інших партій залишили студію за 20 хвилин до закінчення програми.
 
"Давайте скажемо чесно, що в нашій країні після перевороту відбулася величезна маніпуляція. Пообіцявши Європу, європейські цінності, мереживні труси і все інше цікаве... насправді ми йдемо в нікуди і стає жити все гірше і гірше", - сказав Вілкул.
 
Потім Вілкул продовжував розповідати про меморандум із МВФ та умови цього договору, після чого слово взяв депутат Дмитро Добродомов.
 
"Я зараз закликаю вас Олександр вибачитися перед родичами героїв Небесної сотні й українцями за те, що ви назвали Майдан переворотом", - обурився Добродомов.
 
Його підтримав Юрій Левченко з партії "Свобода", який звинуватив Вілкула в роботі в уряді за часів Віктора Януковича, який призвів до людських жертв на Майдані та розпалювання війни.
 
Після цього гості студії почали вимагати від Вілкула вибачитися за свій вислів, який перебив Борислав Береза пропозицією: "Все, або він зараз вибачається, або ми підводимося і йдемо!".

Відповідаючи на пряме запитання "Це Майдан чи переворот?", Вілкул став розповідати про різні оцінки тих подій, але це присутніх не влаштувало. Після цього гості почали розходитися і продовжували вимагати від Вілкула вибачень.
 

 
"Олександре, я невдячний вам за те, що ви насправді зірвали цей ефір", - звернувся ведучий Олексій Ліхман до Вілкула, який вже теж збирався йти. До кінця ефіру залишалося ще близько 20 хвилин, але проводити його вже було не з ким.
 
Як повідомляла "УМ", телеканал "Інтер" раніше блокували протестувальники, звинувачуючи у проросійській політиці.