Кияни шоковані новим фасадом театру на Андріївському узвозі (фото)

13:26, 28.11.2016
Кияни шоковані новим фасадом театру на Андріївському узвозі (фото)

Фасад нової будівлі Київського драматичного театру на Подолі, який звели на Андріївському узвозі і мають відкрити у вівторок шокував користувачів соціальних мереж. Користувачі називають результат реконструкції будівлі «саркофагом» і «крематорієм».

 

Про це йдеться у соціальних мережах, зокрема, на сторінці «Збережи Старий Київ» у Facebook.

 

«Новий Андріївський узвоз, сучасний, креативний... аж плакати хочеться», - написала користувач Ганна Балховітіна і оприлюднила відповідні світлини.

 

 

Про театр на Подолі – невеличка деталь. Перша картинка – це те, що архітектор Олег Дроздов демонстрував у 2015 році. Друга – те, що він у пісумку побудував», - написала Юлія Нікітіна.

 

 

Нагадаємо, що план реконструкції театру був перезатверджений 2 серпня 2010 року і підписаний тодішнім головою КМДА Олександром Поповим.

 

У 2015 році стало відомо, що меценатом, який дасть гроші не добудову є корпорація «Рошен», що належить Президенту Петру Порошенку.

 

Як пояснив виданню «Українська правда» тодішній заступник мера з будівництва, а тепер радник мера Кличка - Павло Рябікін, проект реконструкції театру затверджували, базуючись на рекомендації ЮНЕСКО.

 

«У рекомендації ЮНЕСКО зазначається, що для того, щоб підкреслити історичну самобутність будівлі не можна поряд будувати нову споруду, стилізовану під старовину. Все, що зведено нове, має кардинально відрізнятися, щоб не розмити історичний комплект міста», - зазначив пан Рябікін.

 

У корпорації «Рошен» зазначають, що відкриття фасаду театру відбудеться у вівторок, тоді ж організатори пояснять громадськості причини зміни фасаду.